Κεκαλυμμένες επιχειρήσεις της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα, καταγγέλλει τούρκος δημοσιογράφος

Μάρτιος 27,  2017

Ν.Μ.

Σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας εγείρει η καταγγελία του γνωστού τούρκου δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, για αυξημένη δράση ανδρών των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Με tweet στον προσωπικό λογαριασμό του ο Αμπντουλαχ Μποζκουρτ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό και διατηρούσε πολύ καλές πηγές στην τουρκική αστυνομία και στο δικαστικό σώμα, αναφέρει τα εξής: «Οι πηγές μου αναφέρουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κλιμακώσει τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αυξάνοντας και τον αριθμό των επιχειρησιακών» και ο τούρκος δημοσιογράφος υποβάλλει και το ερώτημα εάν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απεργάζονται κάτι…

Η δημόσια αυτή καταγγελία του γνωστού και αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου, προκαλεί αίσθηση καθώς είναι γνωστό ότι η Τουρκία μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του Ιουλίου και την διαφυγή στην Ελλάδα των 8 αξιωματικών έχει ξεκινήσει πραγματική επιχείρηση ώστε να αποτρέψει την διαφυγή και άλλων αξιωματικών (κάτι που δεν φαίνεται να έχει επιτύχει), ενώ στην Θράκη έχει ξεκινήσει επιχείρηση στοχοποίησης Ελλήνων μουσουλμάνων που δεν είναι «συνεργάσιμοι» με το Τουρκικό Προξενείο.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα υπήρξαν και καταγγελίες για την «εξαφάνιση» τούρκου πολίτη ο οποίος είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος και για τον οποίο οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Οι καλυμμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ σε ξένο έδαφος δεν αποτελούν πάντως σπάνιο φαινόμενο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες δημιουργήθηκε κρίση στις σχέσεις της Ελβετίας με την Τουρκία, καθώς η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες ότι η ΜΙΤ προβαίνει σε έκνομες δραστηριότητες στο ελβετικό έδαφος παρακολουθώντας τούρκους πολίτες που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Ο Ελβετός υπουργός εξωτερικών Ντιτιερ Μπουρκχαλτερ σε συνάντηση που είχε μάλιστα με τον τούρκο ομόλογο του Μ. Cavusoglu του μετέφερε όπως είπε « πως η ελευθερία έκφρασης είναι μία παγκόσμια αξία που αναγνωρίζεται από την Ελβετία και ότι Ελβετία ελπίζει πως οι ψήφοι αυτής της ελευθερίας των Τούρκων πολιτών που θα ψηφίσουν, θα θεωρηθούν έγκυρες και στην Ελβετία και στην Τουρκία». Και σε ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα ο Ελβετός υπουργός επεσήμανε στον τούρκο συνομιλητή του ότι «η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν εξαιρεί την Τουρκία από τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Toν Οκτώβριο υπήρξαν καταγγελίες ότι τούρκοι πολίτες που συνδέονται με την οργανωτής του Fethullah Gülen απήχθησαν από τζαμί στην Μαλαισία, από άνδρες της ΜΙΤ, ενώ πριν μερικές εβδομάδες είχαν υπάρξει δημοσιεύματα οτι οι τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες σχεδίαζαν την απαγωγή του ίδιου του Fethullah Gülen που ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και μεταφορά του στην Τουρκία.

Πηγή: http://www.liberal.gr/arthro/126022/amyna–diplomatia/2017/kekalummenes-epicheiriseis-tis-tourkikis-mit-stin-ellada-kataggellei-tourkos-dimosiografos.html

 

Τι κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη του Τούρκου δημοσιογράφου για τη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα

 Μάρτιος 28,  2017

Του Σάββα Καλεντερίδη

Ο Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ, πρώην διευθυντής της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, που αποτελούσε τη ναυαρχίδα του δικτύου Γκιουλέν, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, η ΜΙΤ αυξάνει το προσωπικό που πραγματοποιεί μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να αναζητήσουμε τα κίνητρα του δημοσιογράφου.

Γιατί να εκτεθεί στην τουρκική κοινωνία και να κάνει μια τέτοια δήλωση, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προδοσία;

Κατά την άποψή μου, η αποκάλυψη του Μποζκούρτ σχετίζεται με τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, εναντίον στελεχών του δικτύου Γκιουλέν που έχουν καταφύγει στην πατρίδα μας.

Άρα, είναι και μια δημόσια προειδοποίηση προς τα μέλη και τους συμπαθούντες τον Γκιουλέν που έχουν καταφύγει και με κάποιο τρόπο διαβιούν στην Ελλάδα, να προσέχουν τις… συναναστροφές τους.

Ενισχυτικό της άποψης αυτής είναι το εξής γεγονός:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Süddeutscher Zeitung και των γερμανικών ΜΜΕ NDR και WDR, στην πρόσφατη Σύνοδο Ασφάλειας των χωρών του ΝΑΤΟ που έγινε στο Μόναχο, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, έδωσε στον Γερμανό ομόλογό του, διοικητή της BND, Bruno Kahl, έναν κατάλογο με τα πλήρη στοιχεία, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα και άλλες πληροφορίες, 300 Τούρκων πολιτών που κατοικούν στη Γερμανία και αποτελούν στελέχη του δικτύου του Γκιουλέν, σύμφωνα πάντα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Επίσης, στον κατάλογο υπήρχαν και τα ονόματα 200 συλλόγων και σχολείων, τα οποία επίσης έχουν ύποπτη δράση, πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη.

Σημειώνεται ότι στο φάκελο που επιδόθηκε στον Γερμανό αξιωματούχο, υπήρχαν στοιχεία και φωτογραφικό υλικό των καταγγελλόμενων προσώπων, το οποίο τραβήχτηκε παράνομα.

Ο Μπρούν Καλ, παρέδωσε τον φάκελο που του έδωσε ο Τούρκος ομόλογός του, στην γερμανική κυβέρνηση, την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, στον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα, στην Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Ασφάλειας, και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και Προστασίας του Συντάγματος των κρατιδίων της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιες υπηρεσίες, ήλθαν σε επαφή με τους Τούρκους πολίτες που είχε παρακολουθήσει παράνομα η ΜΙΤ μέσα στη Γερμανία και τους προειδοποίησε να είναι προσεκτικοί γιατί παρακολουθούνται, να αποφύγουν να επισκεφθούν την Τουρκία και να είναι προσεκτικοί όταν προσέρχονται στις τουρκικές διπλωματικές αρχές!

Οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον τρόπο αλλά και τα άτομα που συνέλεξαν με παράνομο τρόπο όλες αυτές τις πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι προσφάτως, ο διοικητής της BND, Μπρούνο Καλ, σε συνέντευξη που έδωσε στο Spiegel, δήλωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Γερμανία ότι πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου βρίσκεται το δίκτυο Γκιουλέν, χωρίς όμως να παρουσιάζει πειστικά στοιχεία και αποδείξεις γι’ αυτό.

Χωρίς να προχωρούμε σε ανάλογες εκτιμήσεις για την Ελλάδα, αν δηλαδή τον ίδιο φάκελο επέδωσε ο διοικητής της ΜΙΤ και στον Έλληνα ομόλογό του, αφήνουμε τους αναγνώστες μας να αναρωτηθούν και να εντοπίσουν το λόγο που ο Τούρκος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να προβεί σε ΔΗΜΟΣΙΑ καταγγελία και προειδοποίηση, για την παράνομη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα.

Σημείωση: Για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και της ΜΙΤ στην Ελλάδα, διαβάστε το βιβλίο του Μάνου Ηλιάδη “Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη MİT”

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/03/blog-post_576.html#more

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s